Göktürk Masaj Salonu

Hizmetlerimiz

Aromaterapi Masajı

Bitki özlerinden elde edilmimş karışımlardan hazırlanan masaj yağlarını kullanılarak uygulanan bir masaj yöntemidir. Bu masajda dikkat edilen, temponun düşük ve hareketlerin şiddetinin hafif olmasıdır. Rahatlatıcı, gevşetici ve dinlendirici bir özelliğe sahip bir masajdır. Bu masajda oluşan etki hem yapılan temas hem de uygulanan yağın kimyasal özelliği ile olmaktadır. Farkı amaçlar için elde edilmiş yağlar masaj yağları ile belli oranlarda karıştırılarak uygulanmaktadır.
Tüm bakımlarımızda Fransa’nın ünlü sertifikalı organik aromaterapi ürünleri ve bitkisel esansiyel yağlar markası olan Florame Aromatherapie ürünleri kullanılmaktadır.
Özyağlarla (esansiyel yağlar) yapılan masaj, deri yüzeyini daha çok ısıtır ve yoğun kas, eklem ağrılarına ve zayıf dolaşım bozukluklarına çok faydalı olur. Aromatik özyağların keyifli kokusu, duygusal kaynaklı fiziksel sıkıntılar üzerinde de çok etkilidir. Özyağlarla nefes rahatlatılabilir, sakinleşme ve yavaşlama ile kişi kendini daha iyi hissedebilir. Aromaterapi, masajla maksimum iyileştirme özelliği sağlar. Beynimiz, koku ve dokunma gibi farklı kaynaklardan farklı sinyallerle sürekli iyi yönde uyarılır. Kişi kendine bakıldığı ve şımartıldığı duygusuyla rahatlar, dinlenir, arınır ve denge bulur.
Süre yaklaşık 60 dakikadır.

Refleksoloji Masajı

Ayaklar vücudumuzun aynasıdır prensibinden yola çıkılarak belirginleşen ve uzak doğu geleneksel tıbbının değişilmez bir parçasını oluşturan bu masajda ayak tabanında belirli noktalara bası uygulanmaktadır. Ayakta her bir nokta vücutta belli organ ve dokuları temsil eder. Refleksoloji, bir tür denge masajıdır ve kişinin kendisini fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak iyi hissetmesini sağlar. Ayakta belli noktalara kişinin verdiği tepkiler göre sorunlar tespit edilip onarılmaya çalışılır.
Süre yaklaşık 30 dakikadır.
Refleksoloji ayaklarda bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktaları olduğu ve bu noktaların beden anatomisinin aynası olduğu prensibine dayanan bir sanattır. Özel el ve parmak teknikleriyle refleks noktalarına uygulanan baskı, stresin azalmasını sağlayarak bedende fizyolojik değişikliklere yol açarak vücut fonksiyonlarının normale dönmesi ile insana rahatlama hissi veren bir yöntemdir.

Klasik Masaj

Uzmanlar; vücuda kısmen (lokal) veya tamamen uygulanan klasik masaj ile dolaşım hızını arttırarak dokuları-hücreleri canlandırır, dolaşımı düzenler, kas gerilimini azaltarak konsantrasyonu güçlendirir. Önemli olan masaj yaptıran kişinin günün yorgunluklarından ve stresinden kurtulmasına yardımcı olmak; rahat ve keyifli bir ortamda kendini zinde ve dinlenmiş hissetmesini sağlayabilmektir.
Genellikle vücudun güne zinde başlamasına ya da yaşamın gündelik yorgunluk ve sıkıntılarından kurtulmak amacı ile yapılan genel dinlenme ve gevşeme yöntemi olarak kullanılan masaj türüdür. Önemli olan masaj yaptıran kişinin rahat ve keyifli bir ortamda kendini zinde ve dinlenmiş hissetmesinin sağlanabilmesidir. Genellikle masaj yağı ile yapılır ancak isteğe bağlı olarak bazı durumlarda kayganlaştırıcı malzeme kullanmadan da klasik masaj uygulamak mümkündür.
Süresi yaklaşık 60 dakikadır.

Bölgesel Masajlar

Baş – boyun, ense – omuz – sırt, sırt – bel, kol ve bacak gibi bölgelere yapılan ve genellikle bölgesel sorun olan bölgeye yönelik tedavi edici bir masaj uygulamasıdır.Rahatsızlık tespit edildikten veya doktor kontrolü ve tavsiyeleri doğrultusunda belirlenen bir program eşliğinde uygulanır.
Süre yaklaşık 30 dakikadır.

Baş-Boyun-Omuz Masajı

Sadece baş, boyun ve omuz bölgesine yönelik bir masajdır. Özellikle baş ağrısı, uykusuzluk, gerginlik, sırt ve boyun ağrıları, tutulmalar gibi sorunların giderilmesinde etkindir. Saçı ve saç derisini besleyici etkisi nedeni ile de saçın güçlenmesi ve sağlığını kazanmasında çok faydalıdır.

Sırt Masajı

Gerginliği azaltır, sırt kaslarını gevşetir, ağrı ve tutulmaları engeller. Kamburlaşma, ağır yükler taşıma, kötü oturma poziyonu, uzun süre ayakta durma, kasların gerilmesine ve düğümlenmesine neden olur. Masaj kasları gevşeterek acı ve ağrıları hafifletir. Sinirler omurgadan başlayarak tüm vücuda dağıldığı için masaj doğrudan sinirleri etkileyerek sinir sistemini rahatlatır. Yavaş ve ritmik hareketlerle sakinleştirici yada hızlı ve çabuk hareketlerle canlandırıcı etki yapar.

Bacak ve Ayak Masajı

Bu masaj uzun süre ayakta kalmaktan kaynaklanan ağrıları gidermeye, egzersiz sonrasında yorgun kasları dinlendirmeye yardımcı olabilir. Kan dolaşımı ve lenf sistemini uyarır ve böylelikle bu bölgeye yapılan düzenli masajlarla uylukların pürüzsüzleşip güzelleşmesini sağlayabilirsiniz. Kötü duruş, sırt ağrısı ve bitkinlik farkında olmadığınız ayak sorunlarından kaynaklanıyor olabilir. Ayaklarınıza yaptıracağınız düzenli masaj seansları sayesinde tüm vücudunuzu gevşetip canlandırarak yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Tayland Thai Masajı

Thai, Tai, Tay veya Tayland masajı olarak da bilinmektedir.
Merkezimizde deneyimli masörler tarafından Uzakdoğu masajları ve Refleksoloji uygulanmaktadır.
Thai masajı, temel yapısını Hint Yoga ve Çin geleneksel tıbbının oluşturduğu bu masajda çoğunlukla bası ve germe hareketleri yapılmaktadır. Giyinik olarak yarı sert bir zeminde yapılamaktadır. Thai masajı, altmış çeşit germe, çekme, esnetme ve bası hareketleri uygulanabilen bu masaj bir buçuk saatten dört saate kadar sürebilen bir zaman diliminde yapılıp, masaj sırasında kişide her ne kadar rahatsızlık uyandırmaktaysa da uygulama sonrasında ciddi derecede fark edilebilir bir rahatlama olmaktadır.
Tayland’da 2.500 yıldan bu yana yapılan ve Tayland’ın geleneksel şifa sanatlarından bir tanesi olan Thai masajının temel yapısını Hint Yoga ve Çin’in geleneksel tıbbı oluşturmaktadır. Thai masajı, Uzakdoğu felsefesi ve bilgisi ışığında, tamamıyla doğal ve insan sağlığını hem zihinsel hem de bedensel yönden iyileştirmeyi amaç edinen bir uygulamadır. Teknik olarak; vücuttaki enerji akış dengesini sağlamak için enerji kanalları üzerinde bulunan noktalara pres ve eklem esnekliği ve hareketliliğini sağlamak için pasif yoga hareketlerini kapsamaktadır. Thai masajı kıyafetli bedene ve yer minderi üzerinde yapılır.
Bu yöntem pasif esneme ve yumuşak basının vücudun enerji hatlarına uygulanmasıyla yapılır. Çok eski olan bu teknik Buda zamanından gelir ve Shiatsu, akubası ve yoganın karışımı gibidir. Masörler belli noktalara basıyı baş parmakları, elleri ve ayaklarıyla uygulayarak vücudun enerji akımını canlandırır ve müşterilerine esneme dahil bazı hareketler yaptırır. Thai masajı esnekliği artırır, stresi azaltır, iç organları uyarır ve vücudun enerji sistemini dengeler.

Derin Doku Masajı

Bu masaj manüplasyonların temposunun düşük ancak hareketlerin şiddetinin fazla olduğu bir masaj türüdür. Vücuttan toksin atmada çok etkin bir tür olup özellikle sert masajdan hoşlanan kişilerin tercih ettiği bir masadır. Masaj sırasında sert bası uygulanan kaslar üzerinde durularak vücudun dengesi sağlanmaya çalışılır.

Süre yaklaşık 60 dakikadır.
Bedendeki gerginlik derin dokulara ve kaslara yerleşir, kasların ağrımasına sebep olur. Problemli bölgeler için tasarlanmış düzeltici ve terapatik masajdır (zamanla oluşmuş gerginlik ve düğümlenmeler için etkilidir). Derin doku masajıyla kan dolaşımını stimüle ederek en derinde bulunan kaslardan toksinlerin arınmasını ve bu kaslara besin maddelerinin gönderilmesi sağlanır.
Derin doku masajı artrit, eklem ağrıları gibi çeşitli sorunlar yaşayan kişilere tavsiye ediliyor. Tüm beden ele alınsa da, öncelik ve ağırlık problemin olduğu bölgeye veriliyor. O bölgede derin doku tekniğiyle yeterince çalışıldıktan sonra, bedenin diğer kısımlarına kompresyon denen, kasları kemiklere doğru yumuşakça bastırma tekniğiyle seans devam ediyor. Kronik ağrılara, spor faaliyetlerinden sonra bedendeki sızılara bu tür masaj tavsiye ediliyor.
Derin doku masajı bedenin doğal dengesine kavuşmasına ve baş, omuzlar ve hara noktası ve bacakların hizalanmasında yardımcı olur. Bedendeki düzensiz ve dengesiz dağılım kronik ağrılara ve beden ve zihin uyumundan uzaklaşmaya sebep olur. Beden dengeye girdikçe zihin de rahatlar ve yaratıcı olmaya ve kişi kendini daha canlı hissetmeye başlar.
Derin doku masajı bedensel, psikolojik ve ruhsal rahatlamak, blokajları çözmek, enerji akımını uyarmak için harika bir yöntemdir.

Bel ve Boyun Ağrısı

Günlük yaşamda hemen hemen herkeste görülen bel ve boyun ağrılarının tedavisinde manuel terapi ile etkili ve kısa sürede sonuç alınmaktadır. Özellikle gün içinde uzun süreli olarak oturmak zorunda olan meslek gruplarında veya sedanter (inaktif) bir yaşam tarzını sürdüren kişilerde sıkça omurga problemlerigörülür. Bu vakalarda ağrı ve hareket kısıtlılıkları genellikle omurgadaki disk herniasyonlarına (fıtıklara) bağlanır. Aslında disk herniasyonları sinirlere bası yapacak kadar büyük değilse genellikle semptom vermez. Bu yüzden omurga ağrılarının büyük çoğunluğu mekanik kökenli oluşmaktadır. Kasları omurgayı destekleyecek kadar güçlü olmayan kişilerde, gün içinde yoğun strese maruz kalanlarda, uyku düzeni bozuk olanlarda ve işi gereği gün içinde uzun süreler sabit kalanlarda kasların uzun süreli kasılmasına ve eklemlerin hareketsiz kalmasına bağlı omurgadaki faset eklemlerin kilitlenmesine bağlı ağrılar ortaya çıkar. Bu rahatsızlık tedavi edilmezse kronikleşmeye ve başka omurga problemlerine yol açar. Manuel terapigünümüzde bu tip omurga problemlerinin herhangi bir ilaca ya da cihaza gerek olmadan günümüzdeki klasik yöntemlerin hepsinden hızlı, etkili ve kalıcı tedavisine olanak tanır.

Günümüzde ofis çalışanlarının büyük bölümünde bel, boyun, sırt bölgeleri başta olmak üzere bir çok eklem bölgesinde zaman içinde kronikleşen ağrılar oluşmaktadır. Statik postür (duruş), kötü ergonomik koşullar, egzersiz alışkanlığının olmaması gibi nedenler sonucunda, önceleri belli belirsiz başlayan eklem ağrıları zaman geçtikçe tedavi edilmezse ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Uzun süre aynı pozisyonda kalması kaslarda spazma ve sert-ağrılı noktalara (tetik nokta) sebep olur. Spazma giren kas bulunduğu bölgedeki eklemleri kitleyerek bloklara neden olur. Bu bloklar eklem ağrılarına ve zaman içinde eklemlerin fonksiyonlarının bozulmasına ( disfonksiyon) neden olur. Manuel terapi ile bu eklem blokları açılır ve kas spazmları özel gevşetme yöntemleri ile tedavi edilir. Açılan eklem normal fonksiyonunu gerçekleştirmeye başladığında ağrı ve harekette zorlanma hissi ortadan kalkar.

Sportif etkinliklerde, etkinlik öncesinde veya sonrasında ve hatta hızlı ve sınırlı olmak kaydı ile etkinlik sırasında da yapılan bir masajdır. Spor masajını klasik masajdan ayıran en önemli özellik ritm, süre ve bası miktarkarının değişik olmasıdır. Bu masaj türünde uyarıcı amaçlı hareketler çoğunluktadır ve yapılan spor göre farklılıklar gösterir. Süre bölgeye göre değişmektedir.
Masaj sporcuyu, vücuda yük olan yorgunluk maddelerinden kutarır, kas sertliklerinin ve krampların zararlı yan etkisinden koruyarak, bunların sebep olacağı kas zedelenmesi, lif kopmalarını önler. Kan dolaşımını aktive ederek, enerji veren besin maddelerinin dokulara daha kolay ve çabuk erişmesine imkan sağlar, kalp ve dolaşım sisteminin işini kolaylaştırır. Sporcunun reaksiyon zamanını kısalştırır, organlar arasında fonksiyonel harmoniyi düzenler, genel bir rahatlama verir. Ruhsal yönden gergin olanlarısakinleştirir, uyuşuk olanları aktive eder.

Lenf bezlerine uygulanan lenf drenaj masajı yöntemiyle kan dolaşımını hızlandırılarak vücuttaki ödemin ve toksik maddelerin dışarı atılması sağlanmaktadır.
Bu masajlar özellikle lenf dolaşımı üzerinde etkilidir. Lenf sisteminin elle manipüle edilerek bloke olmuş lenf sıvısının serbest akımının sağlanması tekniğidir.

Manuel Terapi

Manuel terapi elle tedavi anlamına gelir. Omurga ve eklemlerdeki çıkık, yarıçıkık ve tüm yer değiştirmelerin fizyolojik sınırlar içinde birtakım özel egzersiz ve manevralarla fizyoterapist tarafından normal anatomik pozisyonuna getirilmesidir. Omurga ve çevresel eklemlere fizyoterapistin yaptığı müdahalelere manipülasyon denir. Manuel terapi sıklıkla kas, kemik, eklem ve bağ dokusu ile ilgili iskelet ve kas sistemi sorunlarını tedavi etmek için kullanılır. Omurga ve ekstremite eklemlerindeki ağrı ve fonksiyon bozukluklarının tedavisinde yüzyıldan fazla bir süredir uygulanan manuel terapi, maniplasyon, mobilizasyon, özel germe teknikleri, postizometrik relaksasyon teknikleri ve klinik bantlama teknikleri gibi yöntemler içerir.

Manuel Terapinin amacı, eklemlerdeki blokaj olarak adlandırılan kısıtlanmış hareketi postüral denge içinde en yüksek derecede ve ağrısız arttırıp fonksiyonu sağlamak ve beden mekaniğini korumaktır. Manuel Terapinin etkin ve güvenli uygulanması için lokomotor sistemin anatomik, biyomekanik ve nörofizyolojik olarak detaylı değerlendirilmesi gerekir. Manuel Terapi teknikleri endikasyonlar ve kontrendikasyonları seçebilen özel eğitimli fizyoterapistler tarafından yapılmalıdır.

Bacak uyuşması fıtık kol uyuşması manuel terapi sinir sıkışması uyuşma

Disk herniasyonlarının (fıtıklarının) küçük bir kısmı kol ve bacaklarda uyuşma, hissizlik, reflekslerde azalmaya yol açar. Fıtıklarda en önemli husus derecesi yani büyüklüğüdür. Kol ve bacaklarda oluşan uyuşmaların büyük çoğunluğu aslında fıtık nedeniyle değil, aralarından geçen sinirleri çeşitli nedenlerle dokuların şıkıştırması sonucu oluşur. Özellikle bazı kaslar, aralarından geçen sinirleri kolayca sıkıştırabilmektedir. Böyle durumlarda eğer olaya bir fıtık da eşlik ediyorsa genellikle şikayetler fıtığa bağlanır.
Manuel terapide hasta değerlendirilirken şikayetleri oluşturabilecek bütün etkenler çeşitli tekniklerle ve testlerle değerlendirilir. Sinire bası yapan dokular özel gevşetme teknikleri uygulanarak şikayetler ortadan kaldırılır.
Eğer şikayetler fıtık nedeniyle oluşuyorsa, fıtık bölgesinde sinirin geçtiği kanal, kanala komşu yapılarla beraber özel tekniklerle gevşetilip sinir rahatlatılır.

Hasar ya da problem olan bölgeyi vücut korumak için belli mekanizmaları harekete geçirir. Bu mekanizmaların başlıcaları spazm ve ödemdir. Vücut problemli bölgeyi hareketsiz kılarak korumak ister, sonuçta duruma göre ödem ya
da kas spazmı ortaya çıkar. Esasında ağrı da bu mekanizmalardan birisidir. İnsan ağrılı bölgeyi hareket ettirmek istemez ya da ağrının az olduğu vücut pozisyonunu bulur. Bahsedilen bu mekanizmalar birbiriyle bağlantılıdır.
Fiziksel açıda
n bakıldığında bu mekanizmaların belli sürelerin üzerinde çalışması iyileşmenin gecikmesi, ya da başka problemlerin oluşması gibi sonuçlar doğurur. Ödemin, proteinden zengin bir yapısı olması nedeniyle uzun süre kaldığı durumlarda dokularda yapışıklıklara neden olur. Spazmın sürmesi özellikle omurga problemlerinde, hareketi sağlayan faset eklemlerin hareketinin azalması ve kilitlenmesine yol açar. Bu da disklerin yükünü attırmaktadır. Ayrıca ağrısız pozisyonda kalma çabası vücut postüründe (duruşunda) bozukluklara neden olur. Sonuç olarak bu mekanizmalar bir kısır döngü yaratır.
Manuel terapide ödemin boşaltılması, kas spazmının etkili tedavisi ve kilitli eklemlerin açılması için manipulasyon-mobilizasyon, myofasial gevşetme,özel germe teknikleri,kas-enerji teknikleri gibi yöntemler kullanılarak etkili tedavi yapılır.

Selülit tedavisinin en önemli ayağı masajdır. Selülit oluşumunun başlıca nedeni dolaşım bozukluğudur. Kan ve lenf dolaşımındaki bozukluk ve yağ dokusundaki artış toksik madde birikimine yol açar. Selülit Masajı kan ve lenf dolaşımını harekete geçirir ve dokuların taze oksijen ile dolmasını sağlar.
Selülit Masajı, deri altı kan dolaşımını iyileştirerek damarların çapının daraltılması ve kanın bacaklardan düzenli olarak akmasını sağlar. Böylece bozuk kan dolaşımının yeniden düzenlenmesi, hücrelere daha iyi oksijen gitmesi ve toksit maddelerin vücuttan atılması sağlanır.
Selülit tedavisinde etkili olan iki tür masaj vardır. Dolaşım masajı ve Lenfatik drenaj masajı

Kan ve lenfatik dolaşıma yöneliktir. Bu masaj deri altı kan dolaşımını aktive ederek, dokunun canlanmasını sağlar. Dolaşım masajı derialtı kanı dolaşımını iyileştirir. Özellikle de kanın bacaklardan göğüse doğru gitmesini sağlar. Belirli noktalara parmakla bastırıldığında ve belirli lenfatik düğümler istikametinde hareket edildiği takdirde kullanılmış lenf atılıp yenilenir.

Call Now ButtonRandevu Al